Yksilöllistä tukea työnhakuun työsuhteisen työnhaun kokeilulla

Työsuhteinen työnhakupalvelu on Mikko Kesä Oy:n sekä Uniikkiura Oy:n kehittämä ja tuottama palvelu ja sitä toteutetaan yhteistyössä Porin seudun työllisyyden kuntakokeilun kanssa. Palvelun tilaajana toimii INKA Satakunta/Satakunnan ELY-keskus.

Lyhyesti: Palvelussa saa yksilöllistä tukea työnhakuun. Se toteutetaan työsuhteen muodossa, eli työnhakija saa palvelusta palkan ja työtehtävänä on hakea töitä valmentajan ja työnantajan vahvalla tuella. Tuki ja apu on yksilöllistä ja kannustavaa.

Tavoitteet: Palvelun päätavoitteena on mielekkään työn saanti ja työllistyminen avoimille työmarkkinoille. Muita hyötyjä tulee työnhakutaitojen paranemisen sekä itsetunnon ja motivaation vahvistumista. Kokeilussa myös mm. etätyötaidot paranevat.

Toteutus: Kokeilu toteutetaan syksyn 2021 aikana yhteensä 20 kokeiluun osallistuvalle työnhakijalle. Henkilöt tulevat kokeiluun pienryhmissä.

Tietoa työsuhteesta (palvelusta):

Kesto: Työ on määräaikainen ja osa-aikainen. Ensimmäisen viikon aikana työskennellään neljänä päivänä (ti-pe), yhteensä 3 tuntia päivässä. Jälkimmäisten kahden viikon aikana työskennellään 4 päivänä (ti-pe) yhteensä 4,5 tuntia päivässä.

Palkka: Työnhakutyöstä maksetaan työehtosopimuksen mukainen palkka, 11,5 € tunnilta (brutto). Lisäksi maksetaan kulukorvausta työvälineistä (tietokone, puhelin) ja tietoliikenneyhteyksien käytöstä. Työnhaun onnistumisesta maksetaan myös tulosbonus, joka on jopa 20 % palkan päälle. Työntekijä on oikeutettu myös soviteltuun työttömyysetuuteen työjakson ajalta.

Työtehtävät ja työskentelytapa: Työtehtäviin kuuluu mm. yksilöllistä valmentautumista työnhaun taidoissa sekä aktiivista työnhakua, kuten työpaikkojen kartoitusta, työantajien listaamista ja konktaktointia työnantajille, mahdollisia työhaastatteluja sekä niihin valmistautumista. Työnhaun asiakirjojen, kuten CV:n kehittämistä sekä opetellaan erilaisten työnhakujärjestelmien käyttöä. Työ tehdään etätyönä kotoa käsin omilla työvälineillä (älypuhelin ja mielellään myös tietokone).

Valmennus ja tuki: Työntekijöitä valmennetaan koko työntekojakson ajan. Valmennussisällöt painottuvat viikko- ja päivätasolla eri teemoihin; itsetuntemukseen ja itsetuntoon, tiedonhakuun sekä toimintaan. Jokaiseen työpäivään kuuluu konkreettisia työtehtäviä työnhakuun liittyen. Työntekijät saavat tukea kokeilutiimiltä ja valmennus on yksilöllistä.

Kokeilutiimi:

  • kokeilun vetäjä ja tutkija Mikko Kesä, mikko@mikkokesa.fi, Mikko Kesä Oy
  • kokeilukoordinaattori Pekka Ylikojola, pekka@mikkokesa.fi, Mikko Kesä Oy
  • työvalmentaja ja esihenkilö Kaisa Välivehmas, kaisa.valivehmas@uniikkiura.fi, Uniikkiura Oy

Haemme henkilöitä työnhakukoordinaattoreiksi

Haluaisitko etsiä työtä työsuhteessa työnantajan ja valmentajan tuella?

Olemme kehittäneet uudenlaisen tavan hakea töitä tavoitteellisesti ja tarjota juuri sinulle sopivaa sparrausta työsuhteessa. Oletko sinä uusi työntekijämme 48 tunnin työnhakuhaasteeseen työsuhteessa?

TYÖNHAKUKOORDINAATTORI

Etsimme määräaikaiseen ja osa-aikaiseen työsuhteeseen työnhakukoordinaattoreita. Työtehtävänäsi on hakea itsellesi töitä sinulle räätälöidyn, henkilökohtaisen työnkuvan ja tavoitteiden mukaan. Olet osa työnhakukoordinaattoreiden tiimiä ja työskentelet etänä kotoa käsin. 

Toivomme, että olet kiinnostunut avoimesti työmarkkinoiden tarjoamista mahdollisuuksista ja kokeilet erilaisia keinoja niille päästäksesi. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla mukana uudessa kokeilussa, josta saat työtodistuksen ja parhaassa tapauksessa siirryt suoraan uuteen työhön.

Saat meiltä myös työyhteisöllisen ohjaustuen ja tarvitsemaasi työmarkkinatietoa työntekoa varten. Voit olla minkä alan osaaja tahansa. Keskeistä on se, että haet töitä työllistyäksesi ja olet valmis tekemään sitä työsuhteessa etätyönä omilla työvälineilläsi.

Työn kesto vaihtelee 3 viikon välillä 3-4,5 tuntia päivässä. Työtä tehdään 4 päivänä viikossa. Työn kesto yhteensä 48 tuntia. Työn peruspalkka on työehtosopimuksen mukainen 11,5 € tunnilta (bruttopalkka). Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada bonuspalkkioita työsi tuloksista ja saat kulukorvauksen omien työvälineiden ja liittymän käytöstä. Työt alkavat sopimuksen mukaan.

Kiinnostuitko?

Ota yhteys omavalmentajaasi Porin seudun työllisyyden kuntakokeilussa ja selvitä mahdollisuutesi ottaa osaa kokeiluun.

Mikko Kesä Oy on vuonna 2009 perustettu riippumaton tutkimus- ja asiantuntijayritys. Teemme työllisyyteen liittyviä arviointeja ja selvityksiä sekä muita asiantuntijapalveluita yli 18 vuoden kokemuksella. Työsuhteinen työnhaku on yhdessä Uniikkiura Oy:n kanssa toteutettu uusi pilottipalvelu työttömille työnhakijoille. Tahdomme palvelullamme edistää työnhakukoordinaattoriemme työnhakuvalmiuksia, työllistymistä ja vaikuttavien työllisyyspalveluiden kehittämistä.